Monika

“Jag vet inte riktigt hur länge jag har haft borrelia. Men har varit sjuk i många år med en massa symtom, som t.ex. värk och smärtor i nacken, skuldrorna, ryggen, svåra magsmärtor. Har slussats runt i vården, och har även gått på massage, akupunktur, zonterapi, frekvensterapi, kiropraktor, naprapat, osteopat, ja jag vet inte allt.
Läkarna har gett mig en del olika diagnoser som bl.a. gastropares, fibromylagi, psykiskt, m.m.
I augusti 2011 hände något som jag aldrig varit med om tidigare: jag bara ryckte till i kroppen och allt snurrade till, och det svartnade för ögonen.
Sen märkte jag att jag hade lite för hög temp som inte ville ge med sig, det satt i till januari 2012.
Under hösten började jag få fler svårare och svårare yrsel attacker och fick stora problem med andningen.
Vet inte hur många gånger jag var på vårdcentralen och akuten, men de hittade inget fel på mig.
Bad dem att ta prov på borrelia, och provet var bra.
Så då tänkte jag “men då är det inte det” och trodde på proverna liksom många andra gör.
I februari 2012 fick jag ett svårt yrsel anfall som inte ville ge med sig, som sitter i än idag, har inte haft en yrselfri dag på hela tiden, det håller på 24 timmar om dygnet.
Och jag blev väldigt sjuk, svårt illamående, kan inte äta, får leva på näringsdryck i flera månader, som jag blir matad med med en liten tesked i taget, går ner i vikt, får skakningar, kramper, får en brännande känsla i ryggen, tappar mycket hår, susningar i huvudet/öronen, känselbortfall i ansiktet och benen, svår svindel, nacksmärtor, panikkänsla, hjärtklappning, jag är helt orkeslös, kraftlös, svårt för att sova, m.m.
Sen mars 2012 har jag inte klarat mig själv fast jag är 46 år, har fått bo hos min gamla mamma, som själv inte är så bra.
Åkte in och ut på sjukhuset mellan feb 2012-juli 2013, var inlagd två gånger.
Men de har skickat hem mig varje gång fast jag varit dödssjuk, och läkarna har varit så otrevliga och en del riktigt arga på mig.I september 2012 får jag äntligen reda på en klink i Danmark som tar prover på Borrelia och coinfektioner, som skickas till Tyskland för analys.
1 okt får jag min diagnos borrelia, ehrlichia, twar och mycoplasma.
Får börja med örtbehandling. Och nu i feb-mars har jag varit på specialistklinik i Tyskland hos en specialistläkare på Borrelia och fått intravenös behandling under 13 dagar, som skulle fortsätta här i Sverige.
Men som känt så får vi/jag ingen hjälp här i Sverige med det, de vill inte ens ta prover på lever, njurar och blodstatus som måste göras när man går på så starka doser av antibotika.
Och all behandling m.m. får vi själva bekosta ur egen ficka, jag lever på låg sjukersättning och är ensamstående. Så har fått låna pengar, som måste betalas tillbaka men det är helt omöjligt nu. Har redan lagt ut 100.000 tals kronor för detta.
Jag var även tvungen att hyra en ledsagare för att kunna åka till Tyskland för att genomföra denna behandling.”

~ Monika Holm

Advertisements

One response to “Monika

  1. Pingback: Många blir hjälpta av behandling i Norge och Tyskland | Borreliabloggen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s